Kinderuitvaart

Je bent op zoek naar informatie over de uitvaart van je kind. Met het overlijden van je kind verandert alles in je leven. Als ik mensen spreek die in het verleden een kindje verloren hebben, hoor ik over de lege plek die door de jaren heen altijd aanwezig is. Omdat er geen toekomst is met je kindje op deze wereld, moet je het afscheid zo intens beleven dat je daar al je herinneringen voor de rest van jouw leven uit kunt vasthouden.
Ik kan samen met jou een afscheid verzorgen. Dit kan heel intiem thuis, maar, passend bij je kindje, misschien wel op een heel bijzondere locatie.

Tastbare herinneringen zijn kostbaar. Denk hierbij aan een lokje haar, een nagelrandje, of een voet/handafdruk met verf of gips. Ook een vingerafdrukje is soms mogelijk. Ik zal je aanraden foto’s te laten maken door een professionele fotograaf. Ik heb zelf goede ervaringen met KH Fotografie in Harderwijk.

Is je kindje overleden tijdens de zwangerschap dan kun je een wateropbaring overwegen. In de meeste ziekenhuizen zijn ze ook op de hoogte van deze methode. Op de site hemelwieg.nl kun je eens kijken naar een mogelijk mooi plekje voor je kindje na de geboorte.

Is je kindje al wat groter, dan zijn er passende mogelijkheden voor een opbaring. Ik kan verschillende kistjes en mandjes laten zien. Het persoonlijk maken van een kistje of een mandje kan met de keuze van kleuren, diverse soorten bekleding en bijvoorbeeld een geschilderde afbeelding op het kistje.

Kies je voor een begrafenis, dan kunnen we samen de begraafplaats bezoeken om een mooi plekje uit te zoeken.

Als je kindje in de basisschool leeftijd is, kan ik, als er behoefte aan is, de klas bezoeken om daar met de kinderen in gesprek te gaan.

Is je kind een jongere, die deels zijn eigen leven leidde? Misschien moet dat stuk wel samengebracht worden tot een afscheid voor iedereen. Misschien wel op een bijzondere locatie met betekenis in het leven van uw kind. Ik denk met je mee.